13 Ocak 2016

En Nefis KarnıYarık Yemeği Tarifi..

Karnıyarık Yemeği Nasıl Yapılır.
En Nefis Karnıyarık Yemeği Tarifi
Karnıyarık yemeği

Güzel bir sofra hazırlamak istediğinizde, herkesin damak zevkine uygun yemek bulmakta zorlanırsanız aklınıza hemen en nefis karnıyarık yemeği tarifimiz gelsin..Ve içiniz rahat mutfağa doğru ilerleyin.




En Nefis Karnı Yarık Yemeği Yapılışı..

Malzemeler

  • 4-5 adet orta boy patlıcan kişi sayısına göre adetin artırabilirsiniz.
  • 250 -350 gram kıyma 
  • 1 adet büyük soğan, küp küp ve ince doğranmış olsun
  • 2 adet iri domates 
  • 2 adet sivri yeşil biber

  • 2 diş sarımsak 
  • Yarım su bardağı kaynamış su 
  • 1 çorba kaşığı domates salçası 
  • Sıvıyağ 
  • 1 çorba kaşığı şeker 
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber 




Yapılışı


  • İnce ince doğradığımız sarımsakları orta boy bir tavada 1 kaşık zeytinyağı ile soteleyelim.Dikkat edin yanmasınlar.
  • İnce yemeklik doğradığımız soğanlarıda ilave ederek kavurmaya devam edin. Soganlarımız piştikten sonra bir tabağa alalım ve kanara bırakalım.
  • Kıymalarımız da tavamıza alıp  1 çorba kaşığı zeytinyağı ile iyice kavuralım.
  • Kıymaları kavurduktan sonra kenarda bizi bekleyen soğanlarımizi ekleyelim, 
  • Domateslerden birini soğanlı kıymamızın üzerine rendeleyip, yarım çorba kaşığı salça, tuz ve karabiberi damak zevkimize göre ayarlayarak ekleyelim ve domates suyunu çekene dek pişirelim.
  • Patlıcanları hazırlarken dilerseniz saplarını koparmadan alacalı çizgiler halınde soyun ve  tuzlu suyun içinde bekletin.
  • Patlıcanlarımız kızartacağımız Kızartma yapacağınız tavaya yağı döküp kızmasını bekleyin.
  • Bu arada fırınınızı 200 derecede ısıtın.
  • Kızartma yapacağımız için sudan çıkardığımız patlıcanları iyice kurulamalısınız .
  • Patlıcanları kızgın yagda kızartıp kağıt havluyla uzerine alınki fazla yağını çektirin.
  • Patlıcanlarınortalarını bıçak veya kaşık yardımıyla  ortalarından  açın.
  • Ve ortalarına 1 fiske toz şekeri serpiştirin.
  • Daha sonrada patlıcanların içlerine iç malzememiz kıyma ile doldurun.
  • Patlıcanlarımızın üstüne bir su bardağı kaynamış su ile sulandırdığımız yarım çorba kaşığı salcayı dökelim. (su miktarını ısteğinize göre çoğaltabilirisniz) 
  • Patlıcanların ortalarına yarım sivri biber ve bir dilim domates yerleştirip fırına verelim..
  • 200 derecede tepsimizdeki suyun kynamasını görene dek pişirelim..
                                                 




Bu karnıyarık yemeğimizin farkını tadarken daha iyi anlıyacaksınız.Mutlaka sizlerde hazırlayın ve sevdiklerinize yedirin.
Begeneceğinizden eminim..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder